PHIBROWS MICROBLADING

PHIBROWS MICROBLADING BOKAS UNDER FLIKEN BOKA HÄR ELLER VIA TELEFON 0910-776686

ALL KOSMETISK PIGMENTERING
/PHIBROWS MICROBLADING ÄR FLYTTAD TILL NYA LOKALER
-HEMMA HOS DUNDER PÅ NORRA TUVAN, TUVAGÅRDSVÄGEN 62

Jag utför inte kosmetisk pigmentering över tidigare gjorda tatueringar, utan att först ha fått se OM jag vill och kan pigmentera dem. Boka kostnadsfri konsultation eller maila en närbild på brynen.

NATURLIGT SNYGGA ÖGONBRYN
Denna behandling är till för alla som vill återställa sina ögonbryns form och fyllighet, men fortfarande vill ha naturligt snygga ögonbryn. Före och efterbilder finns på Instagram hosdunderochbook

PHIBROWS MICROBLADING CA180MIN 4900 KR
Inklusive återbesök/påfyllning inom 60 dagar. Se till att boka även återbesöket tidigast efter 4v, tiderna kan ta slut!

PHIBROWS MICROBLADING PÅFYLLNING 2500 KR
Inom två år från första behandlingen. Gäller endast bryn gjorda av Marlene Dunder.

PHIBROWS MICROBLADING
PhiBrows Microbladning är en manuell kosmetisk pigmentering av ögonbryn. Ögonbrynsformen beräknas enligt det gyllenesnittet (phi 1.618) och ansiktets morfologi. Pigmentet appliceras i ytan av dermis med sterila engångsverktyg.

Pigmentet är valt så att det passar ögonbrynets naturliga färg eller hårets naturliga färg, om man saknar ögonbryn helt. Efter läkning blir färgen flera nyanser ljusare och smälter då in med brynens övriga strån. Vid fall av totalt hårbortfall (alopeci) börjar vi med det ljusaste pigmentet och mörkar vid behov upp det under återbesöket och vid påfyllnad av pigment.

Symmetri uppnås genom PhiBrows verktyg och beräknas när kundens ögon är stängda, eftersom vi då slappnar av i alla mimiska muskler som annars kan påverka ögonbrynets symmetri.

Stråna pigmenteras alltid i största möjliga mån i deras naturliga tillväxtriktning, detta för att uppnå ett naturligt utseende.

Behandlingen utförs med sterila engångsverktyg och med PhiBrows egna pigment. PhiBrows pigment är en steril glycerinbaserad färg, fria från tungmetaller, veganvänliga samt innehåller förstklassiga stabila pigment.

Korrigering görs alltid en månad efter behandlingen, eftersom upp till 15% av stråna försvinner efter den första behandlingen. Denna påfyllnad är kostnadsfri om den utförs inom 60 dagar.

Färgen kan upplevas extremt mörk under de första 5 till 7 dagarna. 7 dagar senare förlorar den 40 till 50% av dess intensitet. Om du tycker att färgen är för mörk, försök inte ta bort det själv på något sätt. Detta kan försämra läkningen och orsaka bestående skada! Ha tålamod färgen bleknar alltid på egen hand under tiden som huden läker.

Färgvaraktigheten beror främst på hur fet huden är. Ju fetare hud, desto sämre sitter färgen. Svettning och solexponering minskar också färgens varaktighet. I genomsnitt förväntas tiden tills en ny påfyllnad av färg från mellan 10-12 månader. Vid fet hud oftast redan efter 6 månader. Vid känslig och fet hud kan även fler påfyllningar av färg behövas för ett lyckat resultat. Användandet av antibiotika och hormonpreparat kan medföra snabbare blekning av pigmentet.

Läkningen är fullbordad efter 30 dagar och det är tidigast då som man utför den första påfyllnaden av pigment. Det är av största vikt att följa alla råd som ges för att ta hand om sina nya ögonbryn under läkningen, om inte kan du förlora upp till 80% av allt pigment. Eftervården hemma som innefattar tvättning och applicering av medföljande kräm är av största vikt för ett bra resultat.

Smärta under behandlingen upplevs väldigt olika. Nervösa och spända kunder och kunder som har sin mens känner oftast mer, men de flesta uttrycker att smärtan är mycket mindre än de föreställt sig. Efter man har markerat alla strån kan vi applicera en produkt som tar bort smärtan under resterande del av behandlingen. Huden kan bli lite svullen och öm på området efter behandlingen, detta är snabbt övergående. Pigmenteringen kan uppfattas som mycket mörk och kraftig direkt efter behandlingen, men bleknar markant under första veckan. Först efter total läkning och påfyllnad, kan man se det slutliga resultatet.

Vid något av följande tillstånd utför vi ej PhiBrows Microblading eller vid vissa fall först efter konsultation med din läkare.
– Allergier mot pigment
– Autoimmuna sjukdomar
– Blodförtunnande behandlingar/mediciner
– Högt blodtryck
– Eksem eller inflammation i området som ska pigmenteras
– Infektioner med feber
– Blödarsjuka (hemofili)
– Hudsjukdomar i området som ska pigmenteras
– Dålig läkning av huden (keloid ärrbildning)
– Hepatit/HIV
– Gravid/Ammar

Mediciner med blodförtunnande effekt (exempelvis smärtstillande och febernedsättande preparat innehållandes acetylsalicylsyra) ska inte tas veckan före planerad behandling. Detta medför att huden blöder och därmed fäster pigmentet sämre eller inte alls. Undvik intag av stark mat samt alkohol 24h före inbokad behandling. Tänk även på att hälsokostpreparat som Omega 3 har en blodförtunnande effekt, gör uppehåll en vecka innan behandlingen.

Så länge huden inte har läkt fullt ut måste kontakt med smuts undvikas. Simning, solning, bastubad och alla typer av skönhetsbehandlingar i ansiktet ska undvikas. Träning som medför kraftig svettning måste undvikas i upp till 2 veckor efter utförd behandling. Makeup i och runt om ögonbrynen ska undvikas de första 7-10 dagarna tills huden läkt.

Följande ingrepp/behandlingar får ej utföras 30dagar före inbokad behandling.
– Färgning av ögonbryn
– Botox/fillers
– Laserbehandlingar
– Kemisk peeling
– Utsätta huden för starkt solljus.
– Användandet av Fruktsyror(AHA) samt mjölksyror (BHA) på området som ska behandlas.